Бела Розе от Инвиво

Име: Бела Розе от Инвиво

Сорт: 70% Совиньон Блан 30% Пино Ноар

Произход: Нова Зеландия, Малборо

Винификация: Плодът се бере през ноща, плода се отделя от чепките и леко се мачка, оставя се в охладена атмосфера за 48часа. Бистрият сок се поставя във солиден вакум, през който преминава на свободен ход. Използват се много на брой дрожди, които да спомогнат за създаването на широк спектър от аромати и консистенция със средна продължителност на ферментациятоколо 3 седмици. Резервоарите се допълват и разбъркват без помоща на сяра в продължение на 10 до 12 седмици. Плодът на пино ноарът много нежно се отделя от чепките и се оставя на студена ферментация с възможно най-леко мачкане и помпане за да се намали екстракцията на тежките танини. Младото вино се оставя да довърши малоактичката си ферментация и след това се купажира със Совиньон Блан. След купажирането виното се оставя да полежи леко с утайката за да придобия още малко плътност, след това се стабилизира за бутилиране.

Дегустационни бележки от технолога: Със светло розовеещ си цвят Бела Розе ни кани да опитаме от самото начало. Носът е комплаксен бленд на ягоди и цитрус надигащ се от чашата, докато вкусът пълни устата с пулсиращ вкус на тропически плодове и горски ягоди. Финалът е леко сладникъв но със страхотна киселинност, правейки бела розе изпълнена с жизненост.

Препоръчителни ястия: Подходяща за всякакви случай, но създадена за дълги слънчеви дни навън.

Обем: 750мл.

Технически Анализ:

pH: 3.4

Титруеми Киселини: 6.3г/л

Остатъчна Захар: 6.5г/л

Алкохолно съдържание: 9.5%

Copyright © 2012 Famous Wine - Legal terms & Conditions - Contacts