Бела от Инвиво Совиньон Блан

Име: Бела от Инвиво Совиньон Блан

Сорт: 100% Совиньон Блан

Произход: Нова Зеландия, Малборо

Винификация: Плодът се бере през ноща, плода се отделя от чепките и леко се мачка, оставя се в охладена атмосфера за 48часа. Бистрият сок се поставя във солиден вакум, през който преминава на свободен ход. Използват се много на брой дрожди, които да спомогнат за създаването на широк спектър от аромати и консистенция със средна продължителност на ферментациятоколо 3 седмици. Резервоарите се допълват и разбъркват без помоща на сяра в продължение на 10 до 12 седмици. Плодът на пино ноарът много нежно се отделя от чепките и се оставя на студена ферментация с възможно най-леко мачкане и помпане за да се намали екстракцията на тежките танини. Младото вино се оставя да довърши малоактичката си ферментация и след това се купажира със Совиньон Блан. След купажирането виното се оставя да полежи леко с утайката за да придобия още малко плътност, след това се стабилизира за бутилиране.

Дегустационни бележки от технолога: Прясно срязан ананас и маракуя с нотки на зелена слива и лайм на нос и вкус. Меко, пълно с многобройни аромати, страхотен баланс оставящ вкуса буден и освежен. Бела от Инвиво създава иилюзия в своята сила и има страхотен продължителен вкус без нуждата да използва повече алкохол, използвайки плодовата наситеност, като гръбнак на своята структура.

Препоръчителни ястия: Бела от Инвино може да се комбинира с множество ястия и различни кухни, но най-вече с леки салати и пасти.

Обем: 750мл.

Технически Анализ:

pH: 3.4

Титруеми Киселини: 6.7г/л

Остатъчна Захар:5.4г/л

Алкохолно съдържание: 9.5%

Copyright © 2012 Famous Wine - Legal terms & Conditions - Contacts