Инвиво Малборо Пино Гри

Име: Инвиво Малборо Пино Гри

Сорт: 100% Пино Гри

Произход: Нова Зеландия, Малборо

Винификация: Плодът се бере ръчно и се транспортира до хладилният склад на винарната, където кошовете се охлаждат до 2 – 4 °C. Веднъж свалена температурата, плодът се отделя от чепката и леко се мачка за да се даде малко контакт с ципата и намачкано се оставя на студено за още 48 чаша. Бистрият сок се оставя с VL3 дрожди, който спомагат за развитието на ароматите но не и за плътността и вкуса. Когато виното е около 12г/л остатъчна захарност, рязко се спира ферментацията с намаляване на температурата. Виното продължава да се държи на студено за около 12 седмици, като всяка седмица се разбърква. След този период виното се стабилизира за бутилиране.

Дегустационни бележки от технолога: На нос виното предлага аромати на круша, дюля и нежни захаросани плодове. Вкусът подкрепя аромата с плътен и нежен вкус на сладка круша и смокиня. Виното в нежно и измамно, с пълно тяло показващо добър баланс на сладост и киселинност, оставяйки чист и свеж финал, който не е мазен и пресичащ.

Препоръчителни ястия: Страхотно обедно вино, което може да се съчетае с богат избор от ястия, но най-вече с бели сирена, салати със сосове и ястия с пилешко.

Обем: 750мл.

Технически Анализ:

pH: 3.6

Титруеми Киселини: 5.6г/л

Остатъчна Захар:4.3г/л

Алкохолно съдържание: 14%

Copyright © 2012 Famous Wine - Legal terms & Conditions - Contacts