Инвиво Малборо Софи Розе

Име: Инвиво Малборо Софи Розе

Реколта: 2012

Сорт: 80% Пино Ноар, 15% Мерло и 5% Совиньон Блан

Произход: Нова Зеландия, Малборо

Винификация: Плодът се бере ръчно, транспортира се до хладилното помещение на избата, където се охлажда до 2 – 4 °C. Веднъж свалена темпаратурата, от гроздето се отделят чепките и то леко се пресира в отворени ферментатори. Мъста се държи охладена и два пъти дневно се разбърква в продължение на 72 часа, като след това се пресира. Сокът се оставя да ферментира, за което се използват дрожди за Совиньон Блан.

Дегустационни бележки от технолога: София Розе, кръстено е на София Финдли от „Замбези”, която помогна за дизайна на уникалният Инвиво бранд. Виното блести в чашата още на пръв поглед, притежава типичният бледо розов цвят. В ароматите откриваме ягода с нотки на тропически плод и цитрус. Вкусът е плътен и трептящ с доминиращ вкус на дребни червени плодове и сладост, която балансира киселинноста.

Препоръчителни ястия: Типично лятно вино, подходящо за барбекю, салати и морски дарове.

Обем: 750мл.

Технически Анализ:

pH: 3.39

Титруеми Киселини:6.4г/л

Остатъчна Захар:3.2г/л

Алкохолно съдържание:13.4%

Copyright © 2012 Famous Wine - Legal terms & Conditions - Contacts